Avokadonun Faydaları Nelerdir?

Dalında olgunlaşmamış avokado

 

Avokadonun Faydaları Nelerdir?

 

  • Tropik meyvelerden biri olan ve son yılların en gözde ürünlerinden biri olan avokadonun insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. Cilt, kalp, göz ve saç başta olmak üzere birçok faydası olan avokadolara artık yıl boyunca Avokadolu.com ile ulaşmak mümkün.
  • Muzdan daha fazla potasyum içeren avokado, kan basıncını dengeleyerek yüksek tansiyon ve kalp yetmezliği riskini düşürmeye yardımcı olur. Yalnızca bir avokado, vücudun ihtiyacı olan tüm potasyumu karşılar.
  • Diyet listelerinin ilk sıralarında yer alan avokadonun yaklaşık yüzde 30’u liften oluşur. Sindirim sistemine olumlu etkileri olan avokado, metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecini hızlandırır. Yüksek enerjisi sayesinde daha az kalori tüketmenize yardımcı olurken, vücudun yağ yakım hızını da hızlandırır.
  • Çok güçlü bir antioksidan olan avokado, vücuttaki toksin ve asit oranını azaltarak hücrelerin hızla yenilenmesine yardımcı olur. Cilt sağlığının korunmasını sağlayan avokado, kemoterapi alan kanser hastaları tarafından da sıklıkla tüketilmelidir.
  • İçeriğinde demir, çinko, potasyum, fosfor, magnezyum, A, E, K ve B başta olmak üzere 20’den fazla vitamin ve mineral bulunmaktadır.
  • Göz sağlığında da etkili bir meyve olan avokado, katarakt gibi hastalıkların oluşmasını engellemeye yardımcı olur. Ayrıca gözün etrafındaki kırışıklıkların giderilmesi için de oldukça etkilidir.
  • Spor yapanların en çok tercih ettiği besinlerden biri olan avokado, yüksek enerjisi sayesinde vücudun çabuk yorulmasını engeller.
  • Kemik sağlığı için de önemli faydalarını bulunan avokado ile kemik erimesi gibi ileri yaşlarda görülen hastalıkların riskini düşürebilirsiniz.
  • Cilt ve saç bakımında oldukça fazla kullanılan avokadoyu maskelerde rahatlıkla kullanabilir, cildinizin ve saçlarınızın daha sağlıklı görünüme kavuşmasına yardımcı olabilirsiniz.

 

Avokado ihtiyacınızı indirimli fırsatlar ile hemen giderin:

Taze ve doğal Avokadolar 365 gün ömür boyu bedava kargo fırsatı ile kapınızda! Ürünlerimizden hemen sipariş verebilirsiniz.

 

Sağlıklı Günler!

Etiketler: Sağlık ve Güzellik
Ağustos 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR