Her Öğününüzün Enfes Lezzeti; Avokadolu Sos

Her Öğününüzün Enfes Lezzeti; Avokadolu Sos

 

Avokadolu Sos birçok farklı malzeme eklenerek zenginleştirilir. Pratik olarak hazırladığınız Avokadolu sosu; et, sebze, tavuk yemeklerinizin yanında kullanabilir, salatalarınızın üzerine dökebilir, çıtır ekmeğe sürebilir ya da kahvaltınızda tüketebilirsiniz.

 

Avokado Sos Tarifi için Malzemeler:

 

  • 1 adet çekirdeği çıkarılmış olgun avokado
  • 1 avuç ince doğranmış kişniş
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1/2 çay kaşığı tuz

 

Avokado ihtiyacınızı indirimli fırsatlar ile hemen giderin:

Taze ve doğal Avokadolar 365 gün ömür boyu bedava kargo fırsatı ile kapınızda! Ürünlerimizden hemen sipariş verebilirsiniz.

 

Avokado Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

 

  1. Yöntem:

Avokado, kişniş, limon suyu, mayonez ve tuzu karıştırıcınızın kasesine koyun ve karıştırın. Karışım pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Eğer sosunuzu kalın bulursanız üzerine 1/2 yemek kaşığı su ekleyin.

 

  1. Yöntem:

Bir mutfak robotuna sahip değilseniz bir kaba avokado, kişniş, limon suyu, mayonez ve tuzu ekleyin. Malzemeler birleşene kadar çatal yardımıyla ezin. Sosunuzu daha ince şekilde isterseniz 1/2 yemek kaşığı su ekleyin. 

 

Avokadolu Sos Hangi Yemeklerle Lezzetli Olur?

Avokado sosu yemeklerinizin yanında lezzet artırıcı şekilde yiyebilirsiniz. Tüm salatalarınızda, makarna, et ve tavuk yemeklerinizin yanında yiyebileceğiniz avokadolu sosu sarımsak ve zeytinyağı ilave ederek tadını daha da artırabilirsiniz. Her öğününüzle iştah artıracak olan sosunuzu güne başlarken yaptığınız kahvaltıyı da lezzetli hale getirebilir.

 

Enfes Bir Avokado Sos için İpuçları:

 

  • Kıvam Ayarı: Sosun kıvamını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha koyu bir sos için az miktarda limon suyu ekleyebilirsiniz.
  • Çeşni: Sarımsak ve taze otlar sosun lezzetini zenginleştirir. Kişniş yerine maydanoz veya dereotu da kullanabilirsiniz.
  • Lezzetlendirme: Tuz ve karabiber miktarını tadarak ayarlayın ve gerektiğinde eklemeler yapın.

 

Bu avokadolu sos, tortilla cipsleri, sebze çubukları veya salataların yanında harika bir dip sos olarak kullanılabilir. Ayrıca, sandviçlerin içine veya burgerlerin üzerine sürerek de lezzetini artırabilirsiniz.

 

Biliyor Muydunuz?

Avokadolu Sos içerisine labne veya süzme yoğurt ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz. Her tada yakışan avokado ile hazırladığınız soslar damaklarınızda şölen etkisi yaratır.

 

Afiyet Olsun!

Etiketler: Avokadolu Tarifler
Temmuz 16, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR